Melek Mosso Son Günlerde Çok Konuşulan Pavyon Kültürünü Güzelleyenler Hakkında Açtı Ağzını Yumdu Gözünü!

Posted by

Son dönemlerde tek bir gündemimiz var: pavyon! Çığrından çıkan bu işte bazen güzellemeler de yaşanınca başarılı şarkıcı Melek Mosso, pavyon kültürünün kadın sömürüsünün yaşandığı bir yer olduğunu söyleyip pavyon güzelleyenlere açtı ağzını yumdu gözünü!

Son zamanların en çok konuşulan gündemlerinden birisi de İnci Taneleri dizisi ve Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı pavyon dansçısı Dilber karakteri.

Hal böyle olunca ülkemizin özellikle de Ankara’nın yadsınamaz gerçeği pavyon kültürü yeniden su yüzüne çıktı.

Eskiden tarla satan dayıları goygoyumuza alet edip güler gördüğümüz adisyonlara ise dudağımızda çıkan uçuklarla bakakalırdık.

Ama şimdi durum biraz değişti. Dilber dansının viral olmasıyla ünlü ünsüz yüzlerce kişi sosyal medyada dans ederek videolar paylaşmaya başladı. Gülşen’den Survivor Sema’ya ünlülerin de katıldığı bu akım, yolu bir dönem pavyondan geçen Popstar Mehtap’ın da sinirlerine dokunmuş adeta ateş püskürmüştü.

Sebebi ise pavyon kültürünün güzelleştirilmeye çalışılması. Herkesin dilinde ise aynı şey vardı: Orada çalışan/çalışmak zorunda bırakılan kadınların yaşadıkları…

Melek Mosso da bu konu hakkında iki çift laf etmek istedi. Ve kendisi pavyonlar hakkında “Pavyonlar kadın sömürüsü yapıldığı yerler.” diyerek söze girdi.

Mosso sektöre ilk başladığı günlerde Ankara’da bir gece kuaförüne gittiğini ve oradaki pavyonda çalışan kadınları gözlemleme şansı yakaladığını söyleyerek bu duruma isyan etti.

“Pavyonlar kadın sömürüsünün yapıldığı yapıldığı yerlerden biri ve bu bir ayıp bence. Kötü tarafımız, karanlık, arka sokaktaki bir mahalle gibi. Bunun güzellemesini yapmak bence hoş değil. Bana göre değil.”

“Çünkü hiç unutmuyorum; 4 yıl önce sektöre yeni başladığımda, o zamanlar saç-makyaj ekibim yok. Ankara’da bir gece kuaförüne gittik. Gece kuaförüne de pavyonda çalışan hanımlar gidiyorlarmış. O gün ilk defa hayatımda öyle bir ortam deneyimledim.”

“Ve şöyle, tamam keyif alıyor olabilirler, bu onların işi olabilir ama insanın yüzüne, sesine, tavırlarına yansıyan bir acı var. O acıyı görebiliyorsunuz. Oradaki kadınların dramlarına, acılarına ki bazılarına sahip çıkmaya çalışıyoruz, bunları biliyoruz zaten.”

‘Sürekli kötü olan bir şeyi tepeye çıkarmak bence alışkanlık oldu son zamanlarda…’

Peki siz Melek Mosso’ya hak veriyor musunuz?

Yorumlarda buluşalım.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir